CLIMATE CONTROL PROBLEM!

Discussion in 'Mk2 Clio' started by matt-182, May 18, 2010.

  1. matt-182

    matt-182

    Messages:
    2
    Likes Received:
    0
    Joined:
    May 18, 2010
    HI iv got a 182 cup 2004, just reasently its started blowing out hot air at what ever temp selected sometimes it works correctly but rarely, the air con works because i can hear it click in when the air con button is pressed, can anybody help please!!??
     
  2. j333evo

    j333evo

    Messages:
    316
    Likes Received:
    0
    Joined:
    Oct 13, 2009
    Location:
    Towcester
    Re: CLIMATE CONTROL PROMLEM!

    Get it regassed, sounds like it has no or little gas left.
     
  3. bearne1

    bearne1

    Messages:
    711
    Likes Received:
    48
    Joined:
    Apr 30, 2009
    Location:
    Torbay in Devon
    Re: CLIMATE CONTROL PROMLEM!

    Does it change when you turn the car off, change the temperature, and then restart it?

    Mine had the sensor missing from the top console which caused my problems!

    Otherwise, guess it may be the motor which changes the temperature flap.

    Thanks
     
  4. trophy380

    trophy380

    Messages:
    527
    Likes Received:
    0
    Joined:
    Dec 4, 2008
    Location:
    Worcester
    Mine did the same, then I took it down to Kwikfit who re-fuelled it, been great ever since!!
     
  5. nickboazracing

    nickboazracing

    Messages:
    469
    Likes Received:
    0
    Joined:
    Feb 17, 2009
    Location:
    Warwick, Warks
    Sounds like the mixer flap is stuck in the hot air position. Not sure how the flaps are controlled on these so could say more. I bet it'll be a simple fix, at worse the heater box will have to come out but I doubt it. Would be interested to hear the outcome.

    A point to note, if you can here the ac compressor clicking in the gas will be fine. It will only click in if there is gas pressure otherwise the compressor will ruin itself running dry.
     
  6. matt-182

    matt-182

    Messages:
    2
    Likes Received:
    0
    Joined:
    May 18, 2010
    thanks for the help! going to get it put on a diagnostic machine and see if that comes up with anything.
     
  7. ChrisCC

    ChrisCC

    Messages:
    1
    Likes Received:
    0
    Joined:
    Jul 11, 2010
    Was there any follow up to this guys? I've got exactly the same problem and having a,c
    one and not the next is driving me nuts! Where abouts is the climate control cabin sensor located?
    I might see if that's too blame?

    Chris
     
  8. suffolk_las

    suffolk_las

    Messages:
    1
    Likes Received:
    0
    Joined:
    Oct 19, 2011
    was there any outcome to this post?
    i have what sounds to be exactly the same problem.
    only blows hot air but now again does work properly.
    i've had the gas checked and definatly not that as it was full
    the garage where i took it done what they could with there diagnostics,
    found no leaks on air con system but couldn't find the actual problem.
     
  9. Ash87

    Ash87

    Messages:
    441
    Likes Received:
    0
    Joined:
    Sep 14, 2005
    Location:
    wiltshire
    A common fault with the clio heater box is the plastic gears snap around where the mixing motors work.

    This can result in the panel working correctly but temp from vents being incorrect.

    To find out whats going on remove the kick panel to the left of the pedals and mixer motors it should be obvious whats broken.

    This pic is of a '02 FF 172' with mixer motor removed and jubilee clip fix which is still working ok.
     

    Attached Files:

Share This Page

  1. This site uses cookies to help personalise content, tailor your experience and to keep you logged in if you register.
    By continuing to use this site, you are consenting to our use of cookies.