182 headlight washers?

Discussion in 'Mk2 Clio' started by ilovemy182, Jul 19, 2010.

  1. ilovemy182

    ilovemy182

    Messages:
    18
    Likes Received:
    0
    Joined:
    May 17, 2010
    Hay Guys, this may sound like a really stupid question but how do i get them to work?? ive tried head lights on whilst washing the screen, wipers on with head lights whilst washing the screen etc but i cant manage to get them work??
    am i doing something wrong??

    cheers.
     
  2. hoolio

    hoolio

    Messages:
    5,533
    Likes Received:
    245
    Joined:
    Jul 27, 2006
    Location:
    OXFORD
    Trophy No.:
    307/500
    I'm guessing that you've not realised that Trophy's do not have headlight washers but besides that I always thought they washed with the windscreen.
     
  3. Cue

    Cue

    Messages:
    6,195
    Likes Received:
    8
    Joined:
    May 18, 2006
    Location:
    Republico Yorkshire
    Trophy No.:
    274/500
    if you have them fitted them they should operate with the lights on - then wash the windscreen, the jet to the lights should then activate (that's if they've legally been fitted).

    failing that im not sure but does the FF182 have a seperate washer bottle for the lights? maybe that's empty...
     
  4. ilovemy182

    ilovemy182

    Messages:
    18
    Likes Received:
    0
    Joined:
    May 17, 2010
    Yeah, mines just a straight 182, ive tried everything but still they dont work....i cant see a seperate washer bottle, is it purly a weight saving thing on the trophy then, that they dont have refinements?? im still learning about these

    cheers.
     
  5. eljeffo64

    eljeffo64

    Messages:
    967
    Likes Received:
    0
    Joined:
    Jan 27, 2010
    Location:
    SW France
    What do you mean no refinements, mine has an electric starter and a heater! :smile:
     
  6. ilovemy182

    ilovemy182

    Messages:
    18
    Likes Received:
    0
    Joined:
    May 17, 2010
    ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha :lol: :lol: :lol:
     
  7. Jinjur

    Jinjur

    Messages:
    21
    Likes Received:
    2
    Joined:
    Jul 16, 2010
    So yeah, im having this same problem too.....

    My car had the wee washer nozzles missing when i bought the car so I bought a new set. Havent fitted them yet though.

    But yesterday, i asked wifey to squirt the washers for a loooooooooooooooooooooooong time with the headlights on and there wasnt anything, no water at all cam from the washers. Now i know ther eare no jets in them but i expected to see some water.

    Any ideas?

    Do the washers use a seperate pump/fuse at all?

    Jj
     
  8. hoolio

    hoolio

    Messages:
    5,533
    Likes Received:
    245
    Joined:
    Jul 27, 2006
    Location:
    OXFORD
    Trophy No.:
    307/500
    Lucky boy, expensive options those.
     
  9. Matt.Carney

    Matt.Carney

    Messages:
    3
    Likes Received:
    0
    Joined:
    Feb 18, 2010
    After having the known problem with the light washer jets leaking and emptying the entire washer bottle :evil: , I had a look into how the system works. The light washers should activate when the lights are on and you hold the windscreen washer lever back for more than a second. There is only one washer tank, that has two pumps attached to it. One for the front & back windsreens and one for the lights. In the end, after hours of messing about trying to fix the leaking problem I decided to just block the pipes up that run to the jets. They don't do a hell of a lot anyway.

    Hope this helps.
     
  10. Jinjur

    Jinjur

    Messages:
    21
    Likes Received:
    2
    Joined:
    Jul 16, 2010
    I tell you this though Matt....the MOT boys in Lisburn will fail you for headlight washers not working......

    They scrutinously tested the BMW ones and made sure they both worked.

    So I do need to get them sorted.

    So right.....they dont squirt......so the likely cause will be the pump? Yeah?


    Jj
     
  11. hoolio

    hoolio

    Messages:
    5,533
    Likes Received:
    245
    Joined:
    Jul 27, 2006
    Location:
    OXFORD
    Trophy No.:
    307/500
    Try swopping the tubes off of the pumps first, should just pull off?
     
  12. Jinjur

    Jinjur

    Messages:
    21
    Likes Received:
    2
    Joined:
    Jul 16, 2010
    It is the pump mate......tested the output at the pump and its comes on for a second when the jets are held.....but no action from teh pump.

    Looks like a right wanker to change too.....wiper mech off/ bottle out etc.

    Anyway....at least I know.


    Jj
     

Share This Page

  1. This site uses cookies to help personalise content, tailor your experience and to keep you logged in if you register.
    By continuing to use this site, you are consenting to our use of cookies.